Stilig treningstøy kan gi deg et skikkelig motivasjonsløft

Sliter du litt med motivasjonen i treningshverdagen? Kanskje har du lenge hatt som mål å begynne med ukentlig løpetrening, men du klarer aldri helt å finne tid til det? Nytt treningstøy er selvfølgelig ikke noen universalløsning på slike utfordringer, men kan kanskje være en liten hjelp på veien. 

I en tid med både miljøutfordringer og stram økonomi kan det være litt ekstra utfordrende å handle treningsklær. Et tips kan være å se etter merker med et tydelig bærekraftfokus, for eksempel har Kari Traa både plastfri emballasje og en egen serie med produkter laget med gjenvunne materialer – «Kari Wastelayer».

Treningstøy som minner deg på å komme deg ut

Treningsmotivasjon handler om psykologi, og alle mennesker er unike. Samtidig er det mange trenere som anbefaler morgentrening, også for mosjonister. Å komme seg tidlig opp gjør at du får mye ut av dagen, samtidig som du har gjort unna treningsøkten lenge før dagens forpliktelser tar all oppmerksomhet.

Noen trenere anbefaler at du legger alt klart allerede dagen før, både treningstøy, sko og annet du måtte ha behov for. Da trenger du egentlig bare å sette føttene på bakken når du står opp. Hvis du har god orden i treningstøyet blir, det mye enklere å legge frem det du skal ha.

En opplevelse av bedre ytelse

For en mosjonist er det ikke treningstøyet som er avgjørende når det gjelder resultater, målbevisst trening og hardt arbeid er de viktigste faktorene. Samtidig kan stilig treningstøy med spennende funksjonsdetaljer kanskje være med på å gjøre at treningsøkten føles både kortere og mer givende?

Kompresjonstøy er et eksempel på denne effekten. Det er vanskelig å vise til noen helt klare vitenskapelige beviser for at kompresjonstøy «fungerer», men det er likevel slik at mange mosjonister foretrekker ulike kompresjonsplagg. Til syvende og sist er det egentlig ikke så viktig om effekten er direkte eller som et resultat av styrket motivasjon – alt teller!

Share the Post:

Related Posts