Webhosting på WordPress – Dette må du vite!

Ser du etter en webhost til å hoste din din WordPress eller WooCommerce nettside? Mange synes det kan være vanskelig å velge den rette hosten, derfor har vi i Icesoft i samarbeid med Marketin AS on kommet opp med dette innlegget.

I dette innlegget, skal vi komme med tips og triks, til hva du bør se etter hos webhosten. Dersom webhosten ikke har disse atributtene, kan det hende at det nettsiden din, og derfor bedriften blir lammet eller hindret i å utøve sitt virke på nett.

En rask server er viktig når du skal velge en WordPress-webhost

Pris er ikke alt

Mange begår den store webhost-tabben som er å ensidig fokusere på pris. Så klart skal man ikke betale mer enn nødvendig, men som regel er det par usle kroner ekstra i måneden det står på. Og når man kan velge mellom en pakke hos en webhost til eksempelvis 50kr eller hos en annen til 55 kr i måneden, så er prisforskjellen så liten, at det er kvaliteten som bør være avgjørende for valget sitt.

Ekstra kostnader knyttet til å benytte seg av et dårlig webhotell, kan ofte bli flere hundre, hvis ikke tusener av kroner i måneden. Derfor er det svært viktig å velge sin webhost med omhu.

Dersom en potensiell kunde for eksempel klikker seg inn på nettsiden, og den er nede grunnet problemer hos webhosten, så vil kunden mest sannsynlig klikke seg inn hos konkurrenten. I tillegg til tap av omdømme, så mister man også kunder på å ikke være tilgjengelig når kunden ønsker det.

Pålitelighet og oppetid

Som vi var inne på i avsnittet over, så er kanskje den aller viktigste avgjørende faktoren hvorvidt webhotellets host er seriøs, og hvilken historikk webhosten har knyttet til oppetid og pålitelighet.

Får man tak i webhosten midt på natten eller i løp av kort tid, dersom noe skulle skjære seg på server-siden? Er de behjelpelige med å rådgi og bistå med teknisk støtte til sine kunder? Dette er viktige spørsmål som man må stille seg før man skal velge ut en webhost til å hoste sin WordPress-nettside. Ved å ta en titt på kundeanmeldelsene til webhosten på Google eller trustpilot, så kan man ofte få svaret på dette.

Forøvrig, så er en nedetid på mer en 0.01% helt uaksepeltabelt i webhostingens verden. Med andre ord, så skap webhosten sine tjenester ha vært operativ i hvert fall 99.9% av tiden. Videre, så er også noen webhoster raskere enn andre. Ofte – men ikke alltid, så er de mest seriøse webhostene, altså de med høyest oppetid, også de raskeste.

Når Vedora først kom til oss som kunde, startet de å selge tuja hekk med planting og levering tidlig i senongen. Det første til at siden fort ble overbelastet, og de endte med å tape penger på å prøve å spare penger.

Brukervennlighet, hvis man er egen webmaster

Ikke alle er like teknologisk kyndige, og ikke alle har en egen intern webmaster som er ansatt i selskapet sitt. Derfor, er det for de det angår, svært viktig å ha et webhotell som er lett å ta i bruk og kunne betjene på egenhånd.

De aller fleste seriøse webhostene har heldigvis gode verktøy, som gjør at man lett kan installere wordpress, og få på plass TLS/ SSL, i løp av et par sekunder ved å trykke på en enkel knapp. Spør gjerne webhostene du vurderer, om hvilke verktøy de har tilgjengelige for å gjøre det lettest mulig å drifte eget webhotell, og ikke minst installere WordPress/ WooCommerce.

Sikkerhet & TLS/ SSL

Sikkerhet er noe man ikke kan ta lett på, i hvert fall ikke når man driver en næringsvirksomhet på nett som håndterer sensitive data og betalingsinformasjon. For å være på den sikre siden, og sikre seg mot datainnbrudd og angrep som kan skade virksomheten sin, og ikke minst ødelegge sitt omdømme, bør man finne en sikker og trygg webhost.

For det første, så er det helt essensielt at webhosten kan bistå med å få på plass TLS/ SSL. Dette er en form for kryptering, som gjør at dataen ikke kan leses av når den sendes fra server til klient, og tilbake. Videre, så er det også viktig at webhosten har på plass gode løsninger for sikkerhetskopiering, brannmur og anti-dataangrep-programvare.

Ser du etter en profesjonell norsk WordPress-webhost?

For mange, så kan det lett ta mye tid, krefter og ressurser å måtte sette seg inn i alt som inngår med webhosting og sette opp en nettbutikk.  For de det gjelder, så finnes det heldigvis profesjonelle aktører som kan bistå med alt fra nettdesign, til utvikling og videre oppsett av nettside og webhotell.

Vi i Icesoft anbefaler Marketin AS for drifting av WordPress-nettsider. De har egne profesjonelle hosting-tjenester som bygger på Google cloud. Denne skybaserte server-løsningen blir benyttet av mange ledende multinasjonale selskaper, og er like trygg og sikker som den er rask.

Share the Post:

Related Posts