Interiøret til en moderne og trendy restaurant, restaurant-design

Interiørdesign for restaurant – Hvordan lage godt design!

Som mange andre, har du sikkert vært på en restaurant og sett et stilig restaurant-design. Et restaurant-design der det var et gjennomtenkt og godt utført konsept, med ansatte bekledd i stilfulle uniformer som passet godt inn med meny-design, servise og interiørdesignet i restauranten.

Interiøret til en moderne og trendy restaurant, restaurant-design

Et godt restaurant-design er et av hovedkriteriene som må på plass, for å skape riktig atmosfære i restauranten. Videre, fungerer et godt restaurant-design som et trekkplaster for å få nye kunder inn i lokalene. Dette skjer på mange måter, en måte er å benytte seg av fotografier av egne lokaler til markedsføring og sosiale medier, mens den andre er forbipasserende som tar en titt gjennom vinduene, eller at gjester anbefaler restauranten til andre.

I dette innlegget skal vi ta for oss restaurant-design, hvem som skaper det, og ikke minst hvorfor det er viktig å ha et bra restaurant-design. Sist men ikke minst, skal vi også komme med en anbefalning for hvilket byrå du kan hyre inn for å få et stilig restaurant-design og -konsept.

Hvem skaper restaurant-design?

Restaurant-design blir som regel skapt av personer med kunnskap innenfor interiørdesign. Det hjelper også å ha kunnskap om kommunikasjon og grafisk design også, slik at annet materiale i restauranten utformes med høyde for restaurant-designet.

Byråer og enkeltstående interiørarkitekter som driver med restaurant-design har en god forståelse for optimal plassering av enkeltkomponentene i restauranten, samt forbrukeratferd, markedsføring og inneklima.

Ettersom det ofte er mange gjester på en gang i en restaurant, i tillegg til ansatte, kjøkkenet og gjerne en bar, kan støynivået ofte bli høyt. Selv om det er trivelig med en god atmosfære, prat og et godt humør rundt seg, kan det fort bli slitsomt å måtte heve stemmen svært høyt for å prate med spisegjesten sin.

Derfor er det viktig at restaurant-designeren har en god forståelse for inneklima og støyredusering. Nøkkelen er å benytte seg av dekoret på en god måte for å skape soner forskjellige soner i restauranten, slik at alt støyet ikke blandes og gjør det utrivelig og være i restauranten.

Videre, er det også viktig at restaurant-designer har en god forståelse for belysning. For å skape riktig atmosfære er det viktig at bestemte deler av restauranten fremheves med lys, samtidig som belysningen er behagelig og ikke for skarp for gjestene.

Sist men ikke minst, er det så klart også viktig at restaurant-designer har en god forståelse for interiørdesign og det å skape og realisere unike konsepter. Det viktige her er at når enkeltelementene i restauranten blir sett i helhet, skaper en gjennomført og et lett gjenkjennelig og forståelig konsept som står i stil med restaurantens visjon, kjøkken og kommunikasjonsstil.

Hvordan skapes det et unikt restaurant-design?

Et restaurant-design skapes ved at restaurant-designeren går i dialog med restauranteieren. Restaurantens visjon, unikhet, kommunikasjonsstil og ønsket identitet skal kartlegges og defineres. Deretter går man til verks for å lage et restaurantkonsept. Konseptet skal inneholde hvilken interiørstil, og hvilket servise og visuell profil som skal komme til uttrykk fysisk på restauranten, og videre gjennom restaurantens markedsføring på interne og eksterne kanaler.

Deretter skal restaurant-designeren sette i gang med realiseringen av konseptet. Dette gjøres ved å skape en visualisering og plan over hvordan restaurant-designet skal bli seende ut, og komme med klare instrukser til håndverkere, og andre som skal realisere konseptet rent fysiskt.

Animert interiørdesign til et lite kafeteria eller kafe, restaurantdesign

Hvorfor er det viktig å ha et bra restaurant-design?

Det er mange gode argumenter for å ha et bra restaurant-design. Et slikt argument er å sørge for å skape riktig atmosfære i restauranten, og sørge for at restauranten har en klar rød tråd som strekker seg fra nettsiden og menyen, hele veien til maten, tallerkenen og interiørdesignet.

Når en slik rød tråd skapes, og restaurant-designet er unikt, treffende og spennende, vil det bidra til å skape en god stemning blant ansatte og besøkende, og ikke minst kunne bidra til å tiltrekke nye kunder.

Et godt restaurant-design bidrar også til å sørge for at restauranten sin planløsning er godt gjennomtenkt, slik at gjester raskt for mat, og at ansatte slipper å sløse bort tid på unødvendig bevegelse.

Share the Post:

Related Posts